Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

هوشنگ بازوند در جلسه امروز (5 مهر) ستاد مدیریت و مقابله با کرونای استان کرمانشاه با اشاره به قرارگیری استان در وضعیت قرمز کرونا، گفت: متاسفانه در برخی شهرها وضعیت قرمز پرخطر را داریم و همینطور ادامه دهیم استان هم به وضعیت قرمز پرخطر می رسد.

وی افزود: در همین راستا 19 محدودیت کرونایی از فردا(یکشنبه، ششم مهر) در استان اعمال می شود که تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازوند تعطیلی مدارس را از جمله مهمترین این محدودیت ها اعلام و تصریح کرد: تمام مدارس استان از فردا تعطیل و آموزش دانش آموزان از طریق بستر فضای مجازی و شبکه شاد صورت می گیرد.

‌وی تعطیلی تمام آموزشگاه های علمی آزاد، تعطیلی تمام مهدکودک های استان، تعطیلی کلاسهای حضوری دانشگاه ها و سراهای دانشجویی، عدم برگزاری تمامی آزمون های حضوری، کاهش 30 درصدی حضور کارکنان دولت در ادارات، تقلیل ساعت فعالیت پاساژها، بازار روزها، میادین میوه و تره بارو ... را از دیگر محدودیت های کرونایی در استان اعلام کرد.

وی افزود: همچنین اعمال محدودیت در پارک ها، تفرجگاه ها و مراکز گردشگری، اعمال محدودیت یا جلوگیری از هرگونه تجمع در آرامستان ها و مجالس عزاداری، اعمال محدودیت تالارهای پذیرایی و مجالس عروسی، اعمال محدودیت یا جلوگیری از مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان، مراکز خدمات الکترونیک، پلیس +10 و ...، اعمال محدودیت یا تعطیلی تمام مراکز ورزشی، اعمال محدودیت یا تعطیلی فعالیت مراکز فرهنگی و هنری، محدودیت تشکیل جلسات حضوری در تمام ادارات و اعمال محدودیت در برگزاری مراسم مذهبی در مناسبت های خاص در مساجد، تکایا و اماکن متبرکه نیز در استان اعمال خواهد شد.

بازوند تصریح کرد: تعطیلی اقامتگاه ها و تورهای گردشگری، اعمال نظارت قوی بررعایت پروتکل ها(ماسک و رعایت فاصله فیزیکی)در پایانه های مسافربری، ریلی و هوایی، اعمال تشدید نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی در تاکسیرانی و اتوبوسرانی و تداوم تعطیلی استخرها هم از از دیگر محدودیت های کرونایی در استان است.

وی در خصوص مدت زمان اعمال محدودیت های کرونایی در استان گفت: فعلا زمانی نمی توان پیش بینی کرد و این محدودیت ها تا اطلاع ثانوی و تا زمانی که شرایط کمی به حالت قبل برگشته و خطر کرونا کمتر شود، ادامه پیدا خواهد کرد.

بازوند در ادامه با انتقاد از وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح جامعه گفت: متاسفانه تعداد بسیاری از افراد جامعه نسبت به رعایت پروتکل ها بی‌خیال شده اند و در برخی مراکز از جمله ادارات، صنوف و اماکن عمومی وضعیت رعایت این پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک اصلا خوب نیست.

وی افزود: استفاده از ماسک در اماکن عمومی در میانگین کشوری 55 درصد و در استان 49 درصد است که جای تاسف دارد و باید نظارت بیشتری بویژه از سوی شهرداری ها بر این موضوع اعمال شود.

بازوند تصریح کرد: همچنین میزان استفاده از ماسک در ادارات کشور 78 درصد و در استان 72 درصد است که معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کرمانشاه باید نظارت بیشتری در این زمینه داشته باشد.

وی افزود: متاسفانه صنوف استان هم وضعیت خوبی در بحث استفاده از ماسک ندارند و در حالی که میانگین کشوری در این زمینه 56 درصد است، صنوف استان 54 درصد رعایت کرده و از ماسک استفاده می کنند که اداره کل صمت باید نظارت بیشتری داشته باشد.

بازوند با بیان اینکه واقعا شرایط خوبی در کرونا نداریم و تعداد بستری های کرونا در استان بالاتر از میانگین کشوری است، گفت: مردم باید در پاییز و زمستان پیش رو مراقبت بیشتری داشته و نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی حساسیت بیشتری داشته باشند.

وی با بیان اینکه هر فردی که از ماسک استفاده نکند نباید خدمات بگیرد، گفت: دستگاه های اجرایی، ناوگان حمل ونقل عمومی و سایر بخش ها حق ارائه خدمت به افراد بدون ماسک را ندارند و مردم می توانند این تخلفات را گزارش دهند.

بازوند افزود: از رسانه ها و صدا و سیما هم می‌خواهیم در این مدت در خصوص اقناع سازی مردم نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی اهتمام جدی‌تری داشته باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کرمانشاه کرونا ویروس رعایت پروتکل های بهداشتی اعمال محدودیت کرونایی در استان استفاده از ماسک رعایت پروتکل ها محدودیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۶۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه

تبدیل تعطیلی هفتگی ایرانیان مسلمان به جمعه و شنبه حرکتی برخلاف سنت فرهنگی، تاریخی و تمدنی ماست که یک نماد اسلامی، یعنی آدینه را به حاشیه می‌راند و تمدن ایرانی ـ اسلامی را ناخواسته به زیر بلیت و نمادهای دیگران می‌کشاند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌  محمدرضا ترکی استاد دانشگاه و عضو فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در یادداشتی درباره اختلاف نظرها درباره تعطیلی پنجشنبه یا شنبه نوشت:  «تعطیلات هفتگی در دنیا و در میان مذاهب مختلف موضوعی هویتی و نمادی تمدنی است. چنان‌که می‌دانیم، در جوامع یهودی «شنبه» روز تعطیل است و یهودیان اگر بخواهند روزی را، به‌جز شنبه، تعطیل کنند، روز قبل از شنبه، یعنی «جمعه» را تعطیل می‌کنند. شنبه براساس اساطیر یهودی روزی است که خداوند از آفرینش فارغ شد و به استراحت پرداخت.

مسیحیان نیز که میراثدار  آیین مهر هستند، و روز «یکشنبه» را که روز خورشید است روز مقدّس خود می‌شمارند، اگر بخواهند روز دیگری را تعطیل کنند، روز قبل از آن یعنی شنبه را بر تعطیلات هفتگی می‌افزایند.

هیچ‌کدام از پیروان این مذاهب هرگز روز بعد از روز آیینی خود را به‌عنوان روز تعطیل برنگزیده‌اند، چون این اقدام روز مقدس آنان را به حاشیه می‌برد و از میزان اهمیت نمادهای فرهنگی و تمدنی آنان می‌کاهد، لذا هرگز دیده نشده که یهودیان روزهای «شنبه و یکشنبه» و مسیحیان روزهای «یکشنبه و دوشنبه» را به‌عنوان تعطیلات هفتگی بپذیرند.

روز تعطیل و جشن هفتگی مسلمانان هم، براساس متون و اسناد و سنت مقدس اسلامی روز «جمعه» است. روز جمعه چون روز اجتماع و جشن مسلمانان بوده، آن را در عربی جمعه، به‌معنی روز اجتماع و در زبان فارسی «آدینه» به‌معنی روز جشن و سرور نامیده‌اند.

مردم ایران معمولاً روز پنجشنبه را به برگزاری آیین‌های خاصی چون زیارت اهل قبور و رفت‌وآمدهای خانوادگی و امثال آن می‌پردازند.

بنابرآنچه گذشت تبدیل تعطیلی هفتگی ایرانیان مسلمان به جمعه و شنبه حرکتی برخلاف سنت فرهنگی، تاریخی و تمدنی ماست که یک نماد اسلامی، یعنی آدینه را به حاشیه می‌راند و تمدن ایرانی ـ اسلامی را ناخواسته به زیر بلیت و نمادهای دیگران می‌کشاند.

اخیراً شاهد جوسازی‌های رسانه‌ای شدیدی برای حذف تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه هستیم. بهانه طرفداران شنبه به جای پنجشنبه پاره‌ای منافع اقتصادی و همگامی با تعطیلات جهانی و در واقع تن دادن به هنجارهای جهانی‌سازی است. این زمزمه نغمه‌ای است بدآهنگ و ناموافق با سنت تاریخی مسلمانان و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و حرکتی است نسنجیده و خام، زیرا هماهنگی با تجارت و تعطیلات جهانی که تنها به بخشی از شرکت‌ها و بازرگانان ایرانی ربط دارد، هرگز اقتضا نمی‌کند تعطیلات ملی بیش از هشتادوچند میلیون ایرانی که براساس سنت‌های کهن و اصیل شکل گرفته، دستخوش تغییری مخرّب واقع شود. برای رفع این مشکل کافی است بخش‌های مرتبط با تجارت خارجی را، در حد لازم و ضروری، در وزارتخانه‌ها و بخش‌های اقتصادی در روزهای پنجشنبه فعال نگه‌داریم.

سروده تازه محمدرضا ترکی برای مردم غزه؛ سرقت سیاهی از کلاف گیسوی زنان، قتل‌عام خواب کودکان

این استدلال که برخی، یا بیشتر کشورهای عربی چنین تغییری را در تعطیلات هفتگی کشورشان اعمال کرده‌اند هم استدلال کاملی نیست، زیرا این کشورها الگوی ما نیستند و اگر بنا باشد ما در همه‌جا پاجای پای آن‌ها بگذاریم، باید تقویممان را هم، مثل آن‌ها، به میلادی تبدیل کنیم و...!

و سرانجام، موضوع تعطیلات هفتگی امری صرفاً اقتصادی نیست که چند انجمن اقتصادی بتوانند درباره آن ابراز نظر کنند و بخواهند بر اساس جوسازی و تبلیغات رسانه‌ای سرنوشت آن را رقم بزنند. اساساً موضوعات فرهنگی در حوزه درک و تخصص این انجمن‌ها و محافل نیست. چنین تغییراتی دارای ابعاد و دامنه‌های تاریخی و تمدنی و فرهنگی ریشه‌دار است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعمال محدودیت تردد در ۵محور آزاد راهی و شریانی کشور
  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه ؛ توقف در بدیهیات
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه
  • حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه
  • حمله روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه
  • اجرای اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای مواصلاتی مازندران
  • ‏‬زورآزمایی «شنبه» و «پنجشنبه» بر سر تعطیلی
  • تعطیلی پنج‌شنبه این بالا را بر سر اقتصاد کشور می‌آورد